آخرین گذر سیاره زهره از مقابل خورشید در قرن حاضر در تاریخ ۱۷ خرداد ماه ۱۳۹۱ رخ داد. به همین مناسبت انجمن ستاره شناسان کیهان بیکران ویژه برنامه ای را برای گرامیداشت این رویداد در پارک معلم اردبیل از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۰ صبح برگزار نمود. طبق پیش بینی های به عمل آمده و استعلام از وبسایت های آب و هوا شناسی اینبار بخت با ما یار بود و هوای اردبیل تا ساعت ۴ بعد از ظهر روز چهارشنبه کاملا صاف و از ساعت ۱۶ به بعد هوا بارانی خواهد بود . هدف از اجرای ویژه برنامه گذر سیاره…..
لطفا برای مشاهده گزارش برنامه به ادامه مطلب مراجعه فرمایید:
آخرین گذر سیاره زهره از مقابل خورشید در قرن حاضر در تاریخ ۱۷ خرداد ماه ۱۳۹۱ رخ داد. به همین مناسبت انجمن ستاره شناسان کیهان بیکران ویژه برنامه ای را برای گرامیداشت این رویداد در پارک معلم اردبیل از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۰ صبح برگزار نمود. طبق پیش بینی های به عمل آمده و استعلام از وبسایت های آب و هوا شناسی اینبار بخت با ما یار بود و هوای اردبیل تا ساعت ۴ بعد از ظهر روز چهارشنبه کاملا صاف و از ساعت ۱۶ به بعد هوا بارانی خواهد بود . هدف از اجرای ویژه برنامه گذر سیاره زهره از مقابل آفتاب ترویج نجوم در جامعه و ارائه توضیحاتی راجع به دانش نجوم و سیارات و خاصه سیاره زهره و معرفی پدیده گذر و تاریخچه آن ، اجرای پروژه های ساده آماتوری برای محک دانسته های تئوری اعضا و نشان دادن زیبایی های خورشید یگانه ستاره منظومه شمسی و زیبایی های آفرینش بود.
در این برنامه که هماهنگی های آن از یک ماه قبل با ارگان های مختلف انجام شده بود با حضور اعضای انجمن و سایر علاقه مندان به دانش نجوم توانستیم با یک تلسکوپ ۸ اینچ اشمیت گاسگرین سلسترون و با فیلتر اچ آلفا و یک دوربین دوچشمی به صورت شکستی و با استفاده از صفحه نمایش لحظه به لحظه این پدیده را به صورت مستقیم عکاسی نماییم.
در این برنامه جناب آقای رضا شجاع یک کارگاه در زمینه پروژه های آماتوری و حرفه ای قابل اجرا و در حال اجرا ارائه دادند که با استقبال عموم روبه رو شد. در اردبیل ساعت میانه گذر “۶:۱:۵۵ و پایان گذر برخورد سوم ساعت “۰۹:۰۷:۰۳ در زاویه برخورد ۲۹۲ درجه و پایان گذر برخورد چهارم “۰۹:۲۴:۳۷ در زاویه برخورد ۲۸۹ درجه بود.لازم به ذکر است که طول جغرافیایی اردبیل ۴۸درجه و ۱۸دقیقه وعرض جغرافیایی آن ۳۸ درجه و ۱۵ دقیقه می باشد.
در پایان جای دارد بدینوسیله از زحمات دوست عزیز جناب آقای یوسف اظهری و خانواده محترم تقدیر تشکر ویژه ای داشته باشیم. در ادامه از تمامی دوستانی که در اجرای این برنامه یار و همراه انجمن بودند تقدیر و تشکر مینماییم.
تصاویر برنامه :
تصاویر بالا از آقایان اظهری – خانم عباسوند
با سپاس فراوان – کارگروه گذر زهره در اردبیل
گذرهای سیارهای از مقابل خورشید از پدیدههای کمیاب آسمان هستند که از دید ناظر زمینی تنها برای دو سیاره تیر و ناهید (سیارات داخلی مدار زمین) رخ میدهد.گذرها، پدیدههایی مثل خورشید گرفتگی هستند با این تفاوت که در خورشید گرفتگی کامل، ماه، تمام قرص خورشید را میپوشاند و دیگر نوری از خورشید به زمین نمیرسد ولی در پدیدههای گذر، سیارههای تیر و ناهید آن قدر از زمین دور هستند که هنگام گذر مانند لکه گرد سیاهی بر قرص درخشان خورشید دیده میشوند.
در زمان گذر، زمین، سیاره و خورشید بر یک خط قرار میگیرند. گذر سیاره تیر در هر قرن تا ۱۳ بار روی میدهد، اما گذر سیاره ناهید یا زهره در بهترین شرایط هر قرن تنها ۲ بار تکرار میشود به گونهای که از زمان اختراع تلسکوپ تاکنون این پدیده تنها ۶ بار رخ داده است.
جزئیات مهمترین پدیده نجومی ۲۰۱۲
-
روز ۶ ژوئن ۲۰۱۲ برابر ۱۷ خرداد سال ۱۳۹۱
-
آخرین گذر این سیاره از مقابل خورشید در سال ۲۰۰۴ مصادف با خرداد ۱۳۸۳ بود.
نحوه رصد گذر زهره از مقابل خورشید
برای رصد این پدیده به همراه داشتن تجهیزاتی چون دوربینهای عکاسی، تلسکوپهایی با فاصله کانونهای بالا مناسب است ولی در عین حال حتی میتوان با یک شیشه جوشکاری گذر سیاره زهره را مشاهده کرد و حتی با دوربین های کامپکت دیجیتال با فیلتر مناسب از آن عکاسی کرد.
لینک های مفید:
-
Reporting transit of Venus in 2012
-
A) General Information
Email: Savalansky@Gmail.com www.sabalansky.comCountry / Province / City of residence: Iran – Ardabil
Observation team member names: Mr. Reza Shoja, Salar Abbasvand, Reza berenjian , Yousef Azhari , Reza Ahadi ,…B) Observation time
Start time of observations:7 am
Observation end time:9:40” amC) Observation coordinates (observing site)
Observation location: Ardabil – Moallem ParkLongitude: 48:17:22.86
Latitude: 38:14:11.23Height (m): 1353.7 metr & 4441ft
D) Climate
Temperature: 20 C
Clarity of the horizon (local sunrise) from dust in degree:11
Clarity of horizon (local sunrise) from natural effects in degree:5
Humidity (%):41
Percentage of Clear Sky (%):10E) Tool
Optical device type: □Refractor □Newtonian □Cassegrain or Schmidt □binocular □Other : Schmidt Gasgryn80mm , Binocular 10*15
Aperture:80mm , 10*15
Focal length: 2032mm/f/10
Type of Establishment (Mounting): □Equatorial □Altazimuth: Equatoria
GoTo:Yes
Eyepiece: 40
Filter: H- AlphaOther Accessories: Sony & Canon & Samsung Cameras , Notbook
F) Timing
Method of Timing & recording: □Visual □CCD or Video recording: Visual
Time Source: □Network Time Protocol (Internet) □GPS □Radio signal □Other : GMT +3.5
Timing accuracy of the visual (PE): □Between 0.3-0.5 □Between 0.5-0.8 □Upper than 0.8: 0.5G) Times
Third contact time: 9:7:3″
Fourth contact time:9:24:37”H) Black Drop
Did you observe Black Drop during Third contact (Yes or No)? Yes
Reporting Program:
This program was held on 2012/6/6 in Park Moallem of Ardabil . Weather was quite smooth. The transition program was implemented in simple projects. It was expressed in the beauty of Astronomy to the people. Amateur and professional astronomical in this program were present. The program from 7.5 to 10 hours of the morning to the time Iran was held. Only the third and fourth of our region was visible. Behind the filter the sun’s sunspot observations were beautiful. This transition will end up with observation and photography. Transit of Venus will not be repeated up to 105 years.
Description transits of Venus in Ardebil:
-
Middle Passage: 6:1:55 “
-
End of the third pass: 9:7:3 “in the collision angle: 292 degrees
-
Through the end of the quarter: 09:24:37 “in the collision angle: 289 degrees
-
Ardebil longitude 48 degrees 18 minutes
-
Latitude: 38 degrees and 15 minutes
Of all the friends who helped us in this program, we Thanks.
Astronomical Society of the boundless universe(Sabalansky) Iran- Ardabil
www.sabalansky.com -