بقایای یک موشک به ماه برخورد کرد!

بیگ بنگ: بقایای یک موشک با وزن نزدیک به سه تن روز جمعه ۱۳ اسفند با سرعت ۹۳۰۰ کیلومتر بر ساعت به سمت پنهان ماه برخورد کرد.

این نخستین‌باری است که یک زباله‌ فضایی بدون هدف‌گیری به ماه برخورد می‌کند. ابتدا تصور می‌شد که این جسم یک تقویت‌کننده موشک فالکون ۹ اسپیس‌اکس باشد، اما دانشمندان با بررسی چرخش بوستر و بازتاب نور پی بردند که منشاء چینی دارد، هر چند چین این موضوع را انکار می‌کند. این زباله فضایی به احتمال زیاد قسمت تقویت‌کننده موشکی است که فضاپیمای چینی چانگ ای-۵ تی.۱ (Chang’e 5-T1) را در سال ۲۰۱۴ به ماه پرتاب کرد.

به گفته محققان بوستر مذکور احتمالاً در نزدیکی “دهانه هرتس‌اشپرونگ” با طول ۵۷۰ کیلومتر روی سیاره برخورد کرده است. دانشمندان انتظار دارند که این شیء حفره‌ای به طول ۱۰ تا ۲۰ متر ایجاد کند و گرد و غبار ماه را صدها کیلومتر بر روی سطح آن پخش کند.

کارشناسان می‌گویند این رویداد روز جمعه در ساعت ۱۵:۵۵ به وقت تهران در سمت پنهان ماه رخ داده و این بدان معناست که این رخداد از دید تلسکوپ‌های زمینی دور بوده است. “مدارگرد شناسایی ماه” متعلق به ناسا نیز احتمالا در موقعیتی نبوده که بتواند این رخداد را رصد کرده باشد، اما ناسا اظهار کرد که مدارگرد آنها دهانه حاصل از این برخورد را بررسی خواهد کرد با این حال این فرآیندی است که ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشد.

طبق تخمین سازمان فضایی اروپا هم اکنون ۳۶۵۰۰ قطعه زباله فضایی با اندازه بیشتر از ۱۰ سانتی‌متر در اطراف زمین در حال چرخش است. هیچ برنامه فضایی یا دانشگاهی به طور رسمی زباله‌های فضایی با فاصله زیاد از زمین را ردیابی نمی‌کند، چرا که انجام این کار گران‌قیمت است و خطرات چندانی برای انسان‌ها ندارند.

منابع: space.com , sciencealert.com , http://bigbangpage.com

بایگانی شمسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حضور اعضای انجمن نجوم اردبیل در کنفرانس بین المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی

دکتر سالار عباسوند و صداقت به نمایندگی از انجمن نجوم آسمان سبلان اردبیل در اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها که در پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار گردید
ادامه مطلب

دانش آموزان مدرسه راهیان صادق اردبیل به همراه دبیران از دفتر انجمن نجوم اردبیل (آسمان سبلان) بازدید کردند

این برنامه با سخنرانی مختصر در مورد معرفی انجمن نجوم اردبیل، تاریخچه و فعالیتهای ان آغاز شد. در ادامه برنامه آقای سالار عباسوند و آقای علی اردیبهشتی به سوالات نجومی دانش آموزان پاسخ دادند. در انتهای برنامه با استفاده از فیلتر متصل به تلسکوپ، رصد لکه های خورشیدی انجام شد.
ادامه مطلب