تراز آینه جیمز وب با موفقیت ادامه دارد

بیگ بنگ: مرحله دوم و سوم تراز آینه جیمز وب با موفقیت انجام شد. با اتمام این مراحل ۱۸ عکس ثبت شده از ستاره، روی هم قرار گرفت و یک تصویر واحد واضح بدست آمد.


تیم تلسکوپ جیمز وب تاکنون سه مرحله از مجموع هفت مرحله‌ی تراز آینه را تکمیل کرده‌ است. محققان ناسا در چند روز گذشته با حرکت ۱۸ آینه جیمز وب توانستند هر یک از ۱۸ نقطه نور ستاره را که توسط ۱۸ بخش آینه منعکس شده بود، را اصلاح کنند و یک عکس واحد از این ستاره بدست بیاورند.

در مرحله اول تصویر ثبت شده از تک ستاره‌ای که این تلسکوپ رصد کرد به شکل یک شش ضلعی متشکل از ۱۸ تصویر مجزا چیده شد. در مرحله دوم هرگونه خطا در محل قرارگیری ۱۸ بخش آینه تصحیح شد و نحوۀ قرارگیری آینه ثانویه نیز تنظیم شد. در تصویر پایین، مشاهده می‌کنید که چگونه هر یک از آن ۱۸ نقطه برای تولید یک تصویر یکپارچه از ستاره روی هم قرار گرفتند.

در مرحله سوم که “image stacking” نام دارد، ۱۸ عکس ثبت شده از ستاره، روی هم قرار گرفت و یک تصویر واحد و واضح ایجاد شد. مرحله بعدی تنظیم دقیق نور ستاره، برای وضوح بیشتر آن است.

آینه‌ها به‌منظور دریافت تصاویر شفاف از کیهان باید در گام‌هایی به اندازه یک‌پنج‌هزارم موی انسان تراز شوند. حرکت هر کدام از بخش‌های آینه در مکان صحیح با این دقت شگفت‌انگیز، زمان‌بر خواهد بود.

باید یادآوری کرد که تصاویر گرفته‌شده در طول فرآیند هم‌ترازی، هدف مهندسی دارند و از نظر بصری قابل توجه نیستند. همترازی اولیه حدود سه تا چهار ماه می‌کشد و پس از آن جیمز وب آمادۀ رصد کیهان خواهد بود.

منابع : سایت علمی بیگ بنگ / منبع: NASA

بایگانی شمسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حضور اعضای انجمن نجوم اردبیل در کنفرانس بین المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی

دکتر سالار عباسوند و صداقت به نمایندگی از انجمن نجوم آسمان سبلان اردبیل در اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها که در پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار گردید
ادامه مطلب

دانش آموزان مدرسه راهیان صادق اردبیل به همراه دبیران از دفتر انجمن نجوم اردبیل (آسمان سبلان) بازدید کردند

این برنامه با سخنرانی مختصر در مورد معرفی انجمن نجوم اردبیل، تاریخچه و فعالیتهای ان آغاز شد. در ادامه برنامه آقای سالار عباسوند و آقای علی اردیبهشتی به سوالات نجومی دانش آموزان پاسخ دادند. در انتهای برنامه با استفاده از فیلتر متصل به تلسکوپ، رصد لکه های خورشیدی انجام شد.
ادامه مطلب