گزارش رصد هلال ماه  شوال- ۲۹ رمضان۱۴۳۷قمری-۱۵ تیر۹۵

برنامه رویت هلال ماه  شوال در ۱۵ تیر۱۳۹۵-۲۹ رمضان۱۴۳۷-۵ جولای ۲۰۱۶ در اردبیل توسط ستاد رویت هلال ماه اردبیل و انجمن کاوشگران کیهان بیکران آسمان سبلان از ساعت۲۰ الی ۲۱:۳۰ در دانشکده علوم دانشگاه محقق اردبیلی با استفاده از ابزارهای رصدی و عکاسی ‌برگزارشد.

با توجه به پیش بینی های بعمل آمده سن هلال شوال بیش از ۲۹ ساعت بوده و بیش از ۱۵ درجه اختلاف زاویه با خورشید داشته است فلذا به راحتی و با چشم غیر مسلح در صورت صاف بودن هوا قابل رویت بود.

در روز سه شنبه ۱۵ تیرماه ۱۳۹۵ چندین گروه در سرتاسر استان و کشور به امر رویت پرداخته اند وگزارش‌های رویت یا عدم رویت همراه با مشخصات فنی و علمی‌از گروه‌های مستقر در سراسر استان جمع آوری به دفتر ستاد رویت هلال ماه دفتر مقام معظم رهبری برای استفاده‌های لازم ارسال می‌شود. برای رویت هلال با استفاده از نرم افزارهای تخصصی مختصات سماوی ماه و خورشید و مکان رصدگاه مشخص می‌شود و پس از بررسی مسائل هواشناسی با استفاده از دوربین‌های دوچشمی، تلسکوپ، دستگاه‌های مکان یاب و تجهیزات فنی به رویت هلال ماه اقدام می‌شود. در پایان از تلاش‌های ستاد رویت هلال ماه استان و همچنین مسئولان انجمن کاوشگران کیهان بیکران آسمان سبلان اردبیل و تمامی‌دوستانی که یار و همراه ما در اجرای این برنامه بودند تقدیر و تشکر مینماییم. در ادامه توجه شما را به گزارش تفصیلی این برنامه جلب مینمایم:

گزارش تفصیلی رویت هلال ماه شامگاهی شوال ۱۴۳۷هـ.ق

گروه رصدی: ستاد استهلال استان اردبیل وابسته به دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در اردبیل : (حجه الاسلام والمسلمین دکتر سید حسن عاملی)

تاریخ رصد: روز سه شنبه ۲۹ رمضان۱۴۳۷هـ.ق مصادف با ۱۵ تیر۱۳۹۵ هـ.ش برابر با ۵ جولای ۲۰۱۶ میلادی

ساعت شروع رصد: ساعت ۲۰ و ۲۱:۳۰ دقیقه

مکان و موقعیت رصدگاه:

گروه اول: ایران – استان اردبیل– شهرستان اردبیل- مکان رصد: دانشکده علوم دانشگاه محقق اردبیلی واقع در خیابان دانشگاه اردبیل

طول جغرافیایی گروه اول: ……….E

عرض جغرافیایی گروه اول : ……………  N

منطقه زمانی گروه اول : ۰۳:۳۰ +- ساعت رسمی‌ایران

ارتفاع از سطح آبهای آزاد گروه اول : ۱۳۹۳متر

وضعیت جوی: بیشتر صاف و  غبار غلیظ با دید نجومی‌ نامناسب در سمت افق غربی

زمان محاسباتی غروب خورشید:۲۱:۸

زمان ظاهری غروب خورشید: ۲۴:۴۵

رطوبت:   مناسب رصد

درجه حرارت: ۲۲درجه سانتیگراد

باد: نسیم آرام

پوشش ابری: ۱۵%

مکان غروب خورشید: مغرب

وضعیت افق:  غبار غلیظ با دید نجومی‌ نامناسب

ارتفاع غبار یا ابر از افق: – ۲۰ درجه

پایان رصد: ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه

ابزار‌های رصدی:   تلسکو ۱۲۰ میلی متر – دوربین های دوچشمی ۵۰در۹۰ و ۷۰ در ۹۰ و تعدادی ابزار رصدی دیگر

تجهیزات:  دوربین عکاسی۶۰۰ D کانن با لنز ۱۸-۵۵ برای عکاسی مستقیم ازتلسکوپ ودوربین۷D  کانن با لنز زوم برای عکاسی غیر مستقیم –دوعددلپتاپ همراه بانرم افزار‌های رویت پذیری هلال ماه و یک عدد تبلت ۷ اینچ  اندرویدی جهت موقعیت یابی و جی پی اس و لیزر پوینتر

اسامی‌رصدگران وهمراهان:

گروه اول: محمدعلی ظفرمندی(مسئول گروه)، دکتر صدیف احد پور، بابک آزاد، دکتر محمد ذولفقارپور، آقایان قهاری، حجه الاسلام والمسلمین کریمی(مسئول دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه اردبیل)،علی انوار(خبرنگار) و…

مشروح گزارش:

زمان رویت پذیری هلال در این ماه بالا بوده و سن هلال بالای ۲۹ ساعت و یک هلال پیر محسوب می شد. طبق پیش بینی ها به نظر می رسید که هلال با جشم غیر مسلح هم در صورت صاف بودن هوا دیده شود ولی چون افق غربی غبار آلود و نیمه ابری بود فلذا طبق پیش بینی های هواشناسی دید نجومی مناسبی نداشتیم فلذا موفق به رویت هلال نشدیم. با عکاسی غیر مستقیم با دوربین عکاسی فول فریم هم نتیجه ای حاصل نشد.

مقارنه سیاره‌های مشتری و زهره یکی از ویژگی‌های جذاب این روز بود.

نتیجه ی رصد:   رویت نشد.

تصاویر:

sabalansky (1)
sabalansky (3)

سایت رصدی بر روی گوگل مپ:

[googlemap src=”https://www.google.com/maps?ll=38.21031,48.29638&z=15&t=h” width=”440″ height=”360″ align=”aligncenter” ]

بایگانی شمسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حضور اعضای انجمن نجوم اردبیل در کنفرانس بین المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی

دکتر سالار عباسوند و صداقت به نمایندگی از انجمن نجوم آسمان سبلان اردبیل در اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها که در پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار گردید
ادامه مطلب

دانش آموزان مدرسه راهیان صادق اردبیل به همراه دبیران از دفتر انجمن نجوم اردبیل (آسمان سبلان) بازدید کردند

این برنامه با سخنرانی مختصر در مورد معرفی انجمن نجوم اردبیل، تاریخچه و فعالیتهای ان آغاز شد. در ادامه برنامه آقای سالار عباسوند و آقای علی اردیبهشتی به سوالات نجومی دانش آموزان پاسخ دادند. در انتهای برنامه با استفاده از فیلتر متصل به تلسکوپ، رصد لکه های خورشیدی انجام شد.
ادامه مطلب